FA Stillads

FA Stillads v. direktør Stefan Nyvang Kringel-bach og medarbejderrepræsentant Anders Frimann Falch fortæller om hvordan man har samarbejdet på virksomheden, og hvad man har opnået.

Derfor gik vi i gang

Hos FA stillads var der tunge løft, når stilladserne skal håndteres. Det slider på kroppen, og man vil samtidig gerne fastholde medarbejderne og undgå ulykker og belastninger. Fra ledelsens side er man optaget af, at medarbejdere skal holde mange år endnu, og derfor er det vigtigt, at stilladset ikke er tungt at håndtere. Derfor besluttede man at gøre noget ved de tunge løft af stilladsdele.

Hvad har vi gjort

Vi har gennemført en intern undersøgelse omkring vægten på de tunge stilladsdele og afprøvet nye letvægtsstilladser. På baggrund af undersøgelsen valgte man at skifte stilladsudstyret ud med noget, der er lettere.

På virksomheden har man desuden samarbejdet om at indføre et certificeret system, som betyder, at hele stilladsmontagen bliver grebet an på en ny måde. Gennem grundigt tilsyn har man hele tiden fokus på kvaliteten af det enkelte stillads, så bl.a. sikkerheden i orden.

Hvad har vi opnået

Det tunge arbejde med stilladserne medfører mindre belastninger på kroppen. Og så giver det arbejdsglæde. Det, at ledelsen går foran og forbedrer arbejdsmiljøet, giver generelt arbejdsglæde, og som medarbejder tænker man, at det er meget bedre at gå på arbejde, når der er styr på tingene.